Новини

Близо 150 гости, ценни съвети от специалисти и прекрасни подаръци за всяка мама в Училище БЕБЕ

Близо 150 гости, ценни съвети от специалисти и прекрасни подаръци за всяка мама в Училище БЕБЕ

На вчерашната среща НА ЖИВО в Mall of Sofia, Училище БЕБЕ посрещна близо 150 бъдещи мами и татковци на месечната си среща за родители.
Хомеопатът д-р Зорка Угринова дискутира темата за лятното бебе – специфични грижи, особености и сезонни неразположения. В лекцията си д-р Угринова начерта основната физиология при новороденото, препоръча решения при различните бебешки състояния и даде ценни съвети при пътуване с малко бебе.
С Виктор Димитров, медицински представител на Борола ООД обсъдихме как да се грижим за оточните и уморени крака през бременността, особено в летния сезон. Виктор даде полезни съвети и по темата за кожните промени по време на бременност и кърмене, като разказа за основните функкции на кожната бариера и защо е важна за майката и бебето, за най-честите дерматологични проблеми при бебето и за начините да ги повлияем. 
Как да съхраняваме и използваме по безопасен начин кърмата в домашни условия ни разясни д-р Весела Милошева от Банка за майчина кърма. 
Кристина Казимирова, мърчандайзер и презентатор на Mutsy посъветва бъдещите мами и татковци как да си изберат бебешка количка; какво да съобразят; кои са основните неща, които трябва да гледат и защо.

С педиатърът д-р Боряна Георгиева си поговорихме за важността на хидратацията за бременните и кърмещи жени, както и за консумацията на вода от страна на новороденото и малкото бебе, дали и колко вода трябва да приема, какъв вид да бъде тя и други. 
Акушерката Ева Павлина ни демонстрира НА ЖИВО как се къпе бебето, показа ни техники за почистване и хигиена, трикове за рязане на ноктите на новороденото, и как да обличаме бебето в различните сезони. Всички гости си тръгнаха с подаръчни комплекти от партньорите на събитието – Борола ООДBaby CapChicco и BioGaiaа в томболата на Училище БЕБЕ бяха раздадени много подаръци от Борола, DEVIN ИзворнаSkin CLEANic и други. 
Следващата среща НА ЖИВО ще бъде на 16 юни, следете програмата тук: https://www.bebeto.org/School.

всички статии