Новини

Над 120 бъдещи и настоящи родители посрещна Училище БЕБЕ в поредното събитие НА ЖИВО в Mall of Sofia

Над 120 бъдещи и настоящи родители посрещна Училище БЕБЕ в поредното събитие НА ЖИВО в Mall of Sofia

И тази неделя, 17 март, Училище БЕБЕ и Mall of Sofia подкрепиха бъдещи и настоящи мами и татковци в грижите и посрещането на бебето. В събитието се включиха над 120 гости, 7 специалиста и партньори на инициативата. 

Педиатърът д-р Нина Конова запозна гостите с най-често допусканите родителски грешки през първата годинка, като засегна няколко основни направления – хигиената, лечението и храненето, както и създаването на режим на новороденото и малкото бебе. 

Д-р Сияна Йотова, акушер-гинеколог в САГБАЛ „Шейново“ информира бременните за начините на родоразрешение и по-конкретно в какво се изразява нормалното раждане, кои са предпоставките за цезарово сечение, кои са плюсовете и минусите на двата типа раждане, какви методи за обезболяване се използват при двата вида раждане, как точно се случва оперативното раждане и други.

За инфекции по време на бременност разказа Йорданка Петрова, продуктов мениджър в Борола ООДкато начерта най-важното за вагиналната екосистема и инфекциите по време на бременност и в следродилния период, както и безопасните и ефективни схеми за вагинална защита.

С кожните промени и имунната защита по време на бременност и кърмене говори Виктор Димитров, медицински представител на Борола ООД, който представи на гостите основните функции на кожната бариера и защо е важна за майката и бебето; най-честите дерматологични проблеми при бебето, начините да ги повлияем по удобен и безопасен начин; ролята на имунната защита при срещата с грип, вирус и други инфекции – при бебето и родилката и имуномодулаторите, които можем да приемаме по време на бременност и кърмене.

Елена Макреева, козметик-естетист в Skin CLEANic сподели на майките как да се грижат за кожата на лицето си по време на бременност и кои съставки в козметичните продукти да избягват, като им даде ценна информация за хормоналното акне, повишената чувствителност и сухота, както и зачервяванията по кожата на лицето, и по какъв начин да се справят с тях. 

Диана Наскова, представител на МЦ Афродита и тъканна банка Future Health запозна присъстващите с начина, по който се извличат и съхраняват стволови клетки от пъпна връв, от какви болести могат да предпазят децата ни и какво да съобразим при избора на тъканна банка. 

Практическото занятие беше на тема Къпане и хигиена на бебетоа акушерката Мария Евгениева направи прекрасна демонстрация, в която включи и механизмите за почистване на пъпния остатък, зоната на пелените, очите, ушите, вратлето, главичката и нежните зони на бебето, показа трикове за рязане на ноктите на новороденото. 

Всички гости си тръгнаха с продукти от партньорите на събитието – Vedra International, Борола ООДWater Wipes и Bio Amica.

Следващата среща НА ЖИВО ще бъде на 28 април.

 

всички статии