Новини

Училище БЕБЕ се завърна На Живо в Mall of Sofia

Училище БЕБЕ се завърна На Живо в Mall of Sofia

На 26 март Училище БЕБЕ проведе първото си събитие за бъдещи и настоящи родители, след тригодишно присъствие изцяло във виртуалното пространство.
Инициативата ще се случва веднъж месечно, а домакин е първият търговски център от типа - Mall of Sofia. Организаторите бяха подготвили лекционен панел, практически занятия и кътове за консултации със специалисти и партньори.
Гостите получиха ценна информация и практични съвети по теми, свързани с раждането, грижата за кожата и имунитета, първите месеци на бебето и кърменето, а лектори бяха водещи имена като Мария Евгениева (акушерка, медицински консултант и инструктор за подготовка за раждане и първи грижи за бебето), д-р Анастасия Аврамова (акушер-гинеколог от МБАЛ „Света София”), Емилия Казълова (акушерка) и други.

Бъдещите родители имаха възможност да се включат в два work shop-а, в които чрез индивидуални упражнения с кукли, слагаха памперси, почистваха различните зони на новороденото и се подготвяха за ритуала на къпането.
С помощта на съпреживяването и на опитната акушерка Мария Евгениева, бъдещите мами и татковци се научиха да почистват пъпчето, очичките, ушичките, главичката и зоната под пелените на мъничето, упражниха обличане на новородено.
А сертифицираният консултант Христина Лисник демонстрира на практика как безопасно да бебеносим с удобство и комфорт за мама и бебе, като показа различни техники и носилки.
Най-ентусиазираните родители също пробваха варианти на носилки и се докоснаха до магията на бебеносенето, като физически и емоционален момент.

Вижте снимки от събитието тук 

всички статии