Новини

Ненасилствена комуникация за родители, 2022/2023

Ненасилствена комуникация за родители, 2022/2023

Представяме ви новото издание на тримесечния курс "Ненасилствена комуникация за родители" с водещ Емилия Крайнова.

Курсът включва 12 модула с теория и практика в комплект с 12 видеа по всяка от темите, които се получават веднъж седмично на посочена от вас електронна поща. Според различните теми като допълнителни материали се изпращат видеа, статии и работни казуси. Времето, което бихте отделяли за това е 1 час седмично.

Трите месеца в курса са разделени на три големи теми:

1) Връзката с мен самия: Как подхранваме връзката със себе? Как се грижим за емоциалното си състояние? Отделяме ли време за потребностите си? Пренебрегваме ли себе си в името на семейството/ децата или правим себе си и личните си потребности по-важни от тези на семейството/децата?

2) Връзките ни в семейната среда: Как подхранваме връзката с партньора си/ бащата/майката на детето? Как постигаме съгласие? Как се свързваме един с друг когато сме на различно мнение и не можем да постигнем съгласие? Как уважаваме различнията си? Как се справяме с различията в подходите на поколенията – връзките с баби и дядовци?

3) Връзката ни с децата: Как подхранваме връзката с децата си? Как ги подкрепяме да се справят с емоциите си? Проявяваме ли емпатия към тях или бързаме да искаме съдействие от тяхна страна? Слушаме ли ги достатъчно дълго и колко е достатъчно дълго? Приемаме ли ги за наши партньори?

Повече по темата можете да научите тук: https://bit.ly/3SRHU2c

всички статии