Новини

Кампания за безплатни консултации „Логопед с добро сърце“ март 2022г

Кампания за безплатни консултации „Логопед с добро сърце“ март 2022г

През месец март 2022г. Логопедия.БГ (www.logopedia.bg) организира за четвърта година кампания за безплатни консултации с водещи специалисти логопеди.

Времето на провеждане на кампанията за безплатни консултации с логопед не е случайно. През месец март отбелязваме Европейския ден на логопедичната терапия(6-ти март), който българските логопеди разпознават и като свой професионален празник.

През тази година кампанията се провежда под надслов „Тук сме за да ви помогнем“ и се фокусира върху необходимостта да бъдат подкрепени семействата за трудностите, които срещат в изграждането на езикови и комуникативни умения при децата, в момент на ограничени социални контакти и подобряване на разбирането за важността на логопедичната терапия в периода на ранното детство.

Нашата цел е да осигурим достъп до консултация с изявени специалисти логопеди в цялата страна и да популяризираме работата на езиково-говорните терапевти. Логопедите, които се включват в кампанията работят изцяло на доброволен принцип- водени от любовта към всяко дете.

Нашата история

Логопедия.БГ е създадена като пространство за проверена и научно обоснована информация за логопеди и родители през 2010 година. В тази платформа можете да откриете новини и интересни проучвания от света на логопедията, контакти на логопеди в цялата страна и библиотека с безплатни материали за работа.
От 2018г. организираме кампании за безплатни логопедични консултации. В първата кампания се включиха 44 логопеда от 17 града.

Инициативата се радва на изключителен интерес от страна на родителите и показа ясно колко ограничени са българските деца по отношение на достъпа си до квалифицирана логопедична помощ.
Второто издание на кампанията се проведе под наслов „Логопед с добро сърце“ в периода 4-10 март 2019г. Участваха 72 логопеда от 48 града. Кампанията беше отразена в редица медии като БНТ, програма Хоризонт, радио София, Новите родители и подкрепена от Академия за родители.

Третото издание на кампанията през 2020г. се случи в началото на световната пандемия, чиито последствия върху детското развитие можем отчетливо да видим и днес. Кампания 2022г. ще се проведе под надслова: "Тук сме за да ви помогнем". 

Фокус на кампанията ще бъде консултирането на семействата за трудностите, които срещат в изграждането на езикови и комуникативни умения при децата, в момент на ограничени социални контакти и подобряване на разбирането за важността на логопедичната терапия в периода на ранното детство. Ново в кампанията е възможността и за онлайн консултации.
Повече информация за специалистите, които участват през 2022г. и локацията на кабинетите можете да откриете на сайта kauza.logopedia.bg

За родители

Искам да направя безплатна консултация с логопед за моето дете. Какво трябва да направя?

За да си запазите час за безплатна консултация е необходимо да извършите следните стъпки:
1. Отворете kauza.logopedia.bg
2. От главното меню изберете „Логопеди“
3. Напишете за кой град се интересувате в полето за търсене.
4. Вижте профилите на специалистите и изберете при кого желаете да си запазите час за консултация.
5. Свържете се с логопеда и съобразно неговите свободни часове запазете своя час.
6. Организаторите на кампанията не се ангажират с наличие на свободни часове при специалистите. Моля, имайте предвид, че те ще бъдат ограничен брой.

За логопеди

Искам да участвам в кампанията! Какво е необходимо да направя?

1. Създайте своя профил на kauza.logopedia.bg от меню Регистрация
2. Внимателно отбележете дните, в които ще консултирате. В полетата с място за свободен текст можете да напишете информация, която смятате за необходима.
3. Имайте предвид, че имейлът за потвърждение на вашата регистрация е възможно да попадне в спам папката. Проверете и там преди да изпратите имейл на организаторите.
4. Ако е необходимо да се направят промени по вашия профил можете да направите това от секция Профил, след като влезете с Вашият имейл и парола в платформата.
5. Ще се радваме да споделите официалното събитие от фейсбук на вашите уеб сайтове и страници в социалните мрежи. Ако желаете, можете да направите отделно ваше събитие. При необходимост от лого, инфо за кампанията-пишете ни.
6. Свържете се с медии от вашия район и разкажете за кампанията. Нашата обща цел е да повишим информираността в обществото.
7. Отбележете колко пациенти сте консултирали, на каква възраст са те и друга статистически значима информация. Провеждаме проучване след кампанията за нейната ефективност и тези данни ще ни бъдат от голяма полза.

Източник: Логопедия.БГ

всички статии