Новини

Дж. К. Роулинг пуска безплатно първата книга за Хари Потър

Дж. К. Роулинг пуска безплатно първата книга за Хари Потър

Британската писателка Джоан Роулинг ще разпространи безплатна електронна и аудиоверсия на първата книга за Хари Потър през април. Това е част от инициативата ѝ в помощ на родители, гледачи и учители, на които им се е наложило да се грижат за затворени у дома деца.

Книгата ще е налична на английски, испански, френски, италиански, немски и японски език. Четената от британския актьор Стивън Фрай версия за пръв път ще бъде достъпна и в Северна Америка, пише агенция "Ройтерс".

Официалният сайт на поредицата WizardingWorld.com ще създаде нов подсайт на име Harry Potter At Home, предназначен за по-малки деца. Всяка седмица в "Магьосническата сряда" специален бюлетин ще предлага творчески дейности, викторини и идеи за прекарване на времето.

"Учителите, родителите и гледачите, които се трудят да опазят живота на децата толкова нормален и щастлив, колкото е възможно по време на блокадата, заслужават малко магия", каза Роулинг.

Поредицата за Хари Потър бе безпрецедентен феномен в детската литература по света и остави отпечатък върху цяло едно поколение. Над 500 млн. копия от книгите са продадени на 80 езика.

Източник:dnevnik.bg

всички статии