Бебе и дете

9 идеи за първия рожден ден на бебето

9 идеи за първия рожден ден на бебето

Бебето ви скоро ще навърши една година? Поздравления! Успяхте да се справите с една от най-трудните години в живота ви. Време е за парти, затова вижте нашите 9 идеи, които могат да ви помогнат да направите рождения ден на вашето съкровище незабравим, но в същото време да не се напрягате прекалено много и да успеете да се насладите на празника.

      1. Поглеждайте часовника си. Планирайте партито си така, че то да трае около час, час и половина. Бебетата бързо губят интерес и лесно се изморяват. Нека партито ви бъде сутринта или късния следобед – след съня на бебето, за да избегнете бързото му изтощаване.

      2. Поискайте помощ. Помолете детегледачка или някой роднина да ви помага по време на партито. Така вие самите ще успеете да се насладите на празника.

      3. Бебетата обичат балони. Купете балони, но не ги надувайте много, за да избегнете  бързото им спукване. Внимавайте и за поглъщане на парчетата от спуканите балони – бебета обичат да слагат всичко в устата си.

      4. Направете място за игра. Много от бебетата на тази възраст все още пълзят, така че осигурете удобна зона за игра, пълна с подходящи играчки за мъниците. Поставете столове около мястото, за да могат и родителите да си почиват. 

      5. Обърнете особено внимание на храната. Попитайте гостите си за евентуални алергии на бебоците. Придържайте се към по-простите храни като леки закуски, нарязани плодове и бисквити, разбира се не забравяйте и възрастните.

      6. Не се стресирайте. След някоя и друга година може би ще ви се наложи да  наемете DJ, но за бебето, което става на 1 година, няма значение дали ще направите грандиозно парти или ще празнувате у дома с най-близките си. Докато то е с вас и чувства любов наоколо, това е всичко, което има значение. 

      7. Внимателно подберете листа на поканените. Въпреки, че едно огромно парти звучи наистина интересно, може би ще ви се иска да се придържате към идеята за по-простичък първи рожден ден. В случай, че бебето ви не харесва силните шумове и тълпите от хора, поканете само най-близките си роднини. Ако обаче искате да поканите всичките си познати майки, заедно с техните бебе, ще ви се наложи да планирате всичко много добре.

     8. Направете си снимки преди партито да започне. След като всичко е подготвено и декорирано, но преди хаосът да настъпи, направете си снимка с рожденика или рожденичката. Започнат ли да пристигат гостите, вие ще сте много заети и може би няма да ви остане време за снимки.

     9. Изградете си реалистични представи и очаквания за партито.
Най-вероятно в социалните мрежи сте попадали на публикации на  разкошни домашно приготвени торти, например, които изглеждат така, все едно са правени с дни. Виждали сте и изключително сладки снимки на мъници, които се усмихват кротко. Молим ви, не прекалявайте – това не е конкурс. Вероятно няма сами да приготвите тортата, а ще я купите от близката сладкарница. Не е нужно и да влагате изключително много средства, харчете разумно. За вас в крайна сметка ще има значение само и единствено лицето на детето ви, когато отвори първия си подарък, споделената радост и изразената гордост, коята изпитвате към него.

Целият екип на училище БЕБЕ и клуб Родители ви пожелава хубав и незабравим празник!

 

всички статии