Бебе и дете

Защо децата (родителите) обичат да спят заедно?

Защо децата (родителите) обичат да спят заедно?

В тази статия обаче, няма да бъдат обсъждани предимствата и недостатъците на едното и другото. Тук чисто и просто ще покажем как спането с детето завинаги може да ви промени като родител.

01. Чувството е прекрасно!

Да спиш с детето си означава да си създадеш незабравими спомени за цял живот. Да виждаш как детето ти спи, да наблюдаваш как сънено разтърква очички рано сутрин, да видиш първата му усмивка за деня – това е безценно.

02. Усещаш, че съкровището ти е в безопасност.

Знаейки, че детето ви е до вас и усещайки топлината, която излъчва телцето му, вие забравяте притесненията относно неговата безапосност. Има теория, че по време на бременността майката и детето имат способността да споделя еднакви режими на спане, същото се отнася и за периода след това. Много майки успяват да се събуждат малко преди техните малчовци.

03. Без повече сълзи.

Бебешкият плач служи вместо аларма. Предполага се, че той се задейства само в случаи на опасност или на особена нужда. Когато бебетата са в близост до техните майки, те могат по фин начин да поискат това, от което имат нужда.

O4. Забавно е!

Бой с възглавници, игра на криеница, катерене върху мама и тати, гъделичкане в тъмното... и още много моменти, на истинско щастие.

05. Улеснява кърменето.

Когато бебето ви спи до вас няма нужда да ставате от леглото, да светвате лампата, а след това и да я гасите. Всичко това може да ви разсъни. Интересен факт е, че по време на нощния сън бебета, които спят с родителите си, консумират средно два пъти повече кърма, отколкото бебетата, които спят сами през нощта. Нощно време кърмата съдържа два пъти по-голямо количество от хормона на растежа и значително повече – мелатонин.

06. Всички успявате да се наспите по-добре.

Когато бебето се научи да се кърми лесно и това може да става и в леглото, вие можете да се наспите по-добре. Разбира се, сънят ви ще бъде с  прекъснавания, но вашето съкровище заслужава тази грижа и това внимание. Не забравяйте, че това няма да продължи много дълго, а кърменето е преживяване, на което само една майка може да се наслади.

07. Изграждате още по-силна връзка с вашето бебе.

Спането с родителя дава допълнително по 12 часа на ден, в които да закрепите връзката си с вашето дете. 12 допълнителни часа, в които малкият човек се чувства ценен, обичан и закрилян.

Някои проучвания показват, че спането с родителя помага на детето да се игради като по-силен и смел човек.

Един съвет от нас: Не се страхувайте да бъдете родители. Най-важната задача, която имате, е да обичате вашите деца. Вие сами преценявате кое е най-доброто за вашето дете. В случай, че вашето бебче се чувства добре, когато спи само в легло, и вие виждате, че то е спокойно, тогава не се колебайте и продължете по този начин. В случай обаче, че детето ви покаже, че има нужда от близост с вас, вземете малкото съкровище в ръце, насладете се на неговия аромат, гледайте го докато спи, така или иначе ще дойде време, в което това малко бебе ще порасне и само ще поеме своя път в живота. Радвайте се на миговете, прекарани с вашето мъниче, защото те отлитат бързо и безвъзвратно!

По материали от raisegood.com

всички статии